Blackjack Switch Spelregels

Omdat dit spel afwijkt van het reguliere Blackjack spel, zijn de spelregels natuurlijk ook wat anders. Op deze pagina zullen we je deze spelregels uitleggen en werpen we ook een blik op de spelregels van Blackjack. Zodat jij als je Blackjack Switch gaat spelen niet alleen mee kan praten over de spelregels van dit spel, maar ook precies weet in hoeverre ze afwijken van gewoon blackjack.

Blackjack spelregels

Bij het spelen van iedere variant van Blackjack heb je als doel om 21 punten te halen. De plaatjes zijn allemaal 10 punten waard, net zoals het cijfer 10. De cijfers 2 -9 zijn dezelfde waarde als wat op de speelkaart staat aangegeven. De Aas is 1 of 11 punten waard. Mocht je met je Aas boven de 21 punten uit komen wordt deze 1 punt waard. Je moet bij blackjack inzetten voor de speelronde en je krijgt 2 open kaarten van de dealer. Vervolgens mag je kiezen of je nog een kaart wil (hit) of geen kaart meer wilt (stand). Als laatste is de dealer aan de beurt. Na afloop worden eventuele winsten uitbetaalt en mogen spelers inzetten voor de volgende speelronde.

De inzetmogelijkheden bij Blackjack

Naast de inzet die je doet voordat de speelronde start, kent Blackjack nog wat extra inzetmogelijkheden. Als de twee kaarten die van de dealer hebt gekregen van dezelfde waarde zijn, mag je splitsen. Hierdoor komen deze 2 kaarten naast elkaar te leggen en moet je eenzelfde inzet naast de kaart leggen. Hiermee vergroot je je kansen op blackjack. Ook kun je kiezen om te verdubbelen. Dit kan meestal alleen als de waarde van je twee kaarten 10 of 11 is. Je verdubbelt je inzet en krijgt nog maar 1 kaart van de dealer. De laatste mogelijkheid die je bij dit spel hebt is verzekeren. Is de eerste kaart van de dealer een Aas dan kun je je verzekeren tegen een Blackjack van de dealer. Je plaats een inzet die even hoog is als je originele inzet op de verzekeringslijn. Heeft de dealer Blackjack krijg je deze inzet 2 keer uitbetaalt.

Het grote verschil in de spelregels tussen Blackjack en Blackjack Switch

In principe zijn de spelregels hetzelfde. Het verloop van het spel is zo goed als hetzelfde en ook heb je over het algemeen dezelfde extra inzetmogelijkheden als bij gewoon Blackjack. Het grote verschil is dat je bij Blackjack Switch 2 keer 2 kaarten van de dealer gedeeld krijgt en dus ook 2 keer inzet. De naam Blackjack Switch zegt het eigenlijk al wel. Je mag de tweede kaart die je hebt gedeeld wisselen met de andere tweede kaart die je hebt gekregen. Zo heb je meer kans op in ieder geval één goede hand of misschien wel Blackjack. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn er wat extra spelregels ontwikkelt.

Extra en afwijkende spelregels bij Blackjack Switch

Blackjack Switch wordt altijd met 6 of 8 kaartspellen gespeeld. Dit kan ook niet anders als je bekijkt hoeveel kaarten er per speler op tafel zouden kunnen eindigen. Je mag verdubbelen bij ieder paar dat je hebt gekregen of dat je hebt gewisseld (geswitcht). Je kan je als speler niet verzekeren tegen een mogelijk blackjack van de bank. Als je je kaarten hebt gesplitst mag je ook nog gewoon verdubbelen. Je kunt zelfs tot aan 4 handen verdubbelen. Je krijgt dus 2 handen die ook allebei weer mag splitsen en verdubbelen en zo speel je met 4 keer je inzet, maar ook 4 keer zoveel kans op Blackjack. De dealer moet zichzelf nog kaarten delen bij een zachte hand van 17 punten. Een Blackjack wordt niet 1,5 keer uitbetaald maar 1:1. Dit omdat de kans op Blackjack natuurlijk veel groter is. Als een dealer een totaal van 22 punten heeft, is het een gelijk spel tegen iedere hand van de spelers onder de 21 punten. In dit soort gevallen win je dus alleen met Blackjack.

Hetzelfde maar toch zo anders

Zoals je nu weet lijken de spellen behoorlijk veel op elkaar, maar toch door de afwijkende regels wordt het hele spel anders. Maar niet alleen het spel, ook de spanning en het spelverloop zullen heel anders zijn. Hierdoor is het van belang dat je als speler goed op blijft letten, je focus niet verliest zodat jij als grote Blackjack Switch winnaar uit de strijd kan komen.